Vila Planinka

 • Kuhinja
  udobne jedi na naravni način
 • Kdo
  družina Batagelj
  chef Jakob Jerala
 • Odpiralni Čas
  vsak dan (obvezna rezervacija)
  od 12. do 15. ure in od 18. do 21.30 ure
 • Naslov
  Zgornje Jezersko 67, Zgornje Jezersko, Slovenija
 • Telefon
  +386 (0)4 255 9750
 • Splet
  www.vilaplaninka.com
 • Email
  unplug@vilaplaninka.com
 • Vila Planinka
  Rezervacije Gostilne

 • Posebnosti
  Boutique hotel
 • Prostor
  restavracija ob recepciji je urejena kot dnevni bistro in jutranja zajtrkovalnica, toda z lesom, eleganco, svetlobo, glasbo, postrežbo toplimi materiali in razgledom je domačna in gostoljubna

Hrana za dušo

Fotozgodba

Foto zgodba z Jezerskega

Obisk novembra 2019
Klik

Foto zgodba z Jezerskega

Čudil se boš! Da je po takšnih ovinkih, tako na koncu poti, tako lepa planota! Da je sredi tako majhne vasi tako lep hotel! Da je v tako novem hotelu toliko občudovanja tradicije in spoštovanja narave. Da je v takšnem razkošju toliko trajnostne ponižnosti in preproste skromnosti. Da je sredi vsega tega miru voda tako živa, sprehod tako živahen in počitek tako dejaven. Da je, skratka, vse tako drugače, da je še telefon nem.

Čudil se boš, da je hotel le za goste, da je za žejo le voda in da je za vino le narava. Le hrani se ne boš čudil! Ker jedel boš le domače, le to, kar poznaš in imaš rad, le preproste jedi, le iz svežih sestavin in le z okoliških kmetij, le s pristnimi, iskrenimi in osnovnimi okusi, le za sitost, zadovoljstvo in dobro voljo. Le hrano za dušo!

Ker je Vila Planinka vrhunsko-udoben hotel, se njegova restavracija odlično sklada z njim, saj ponuja udobne jedi na vrhunski način!

2 srčka: Jezersko vseeno ni za prvim vogalom in tudi lepi vili ne bi njena lepota in luksuz veliko pomagala, če bi gostje slabo jedli. Prav tako pa tudi Planinkin chef ne bi pomagal Vili, če bi ob njegovih jedeh gostje morali preveč ”delati”. V takšnem okolju, takšnem hotelu in s takšnim konceptom je pri hrani najbolj pomembno, da je gost sit in zadovoljen. Sem se je prišel spočit, zato pričakuje tudi na krožniku predvsem udobje in varnost, znane in svoje okuse ter nadokuse. Ob takšnih jedeh postane dobre volje, ob takšni kakovosti teh jedi, tako z vidika odličnosti sestavin kot z vidika prefinjenosti izvedbe, pa ni le sit, temveč srečen. To Planinki s ”preprostim” kuhanjem Jakoba Jerale in naravno vinsko spremljavo Marka Korena zelo dobro uspeva!Chef


Jakob Jerala

Chef Vile Planinke - Jakob Jerala - je s kuhanjem pričel pri 14 letih in se zaveda, da še ni niti približno na cilju ... Zato raziskuje naprej!

 • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

46 €

5 hodov

56 €

7 hodov

74 €

Hladna predjed

Medvedova budjola, kisla smetana, korenje, brusnice, maslene droži

12 €

Pašteta gosjih jeter, peteršilj, tartufi, panceta, drobtine

12 €

Topla predjed

Gobova juha, zeliščni vlivanci, okisani jurčki, rdeča pesa

6 €

Ajdovi krapi, kozji sir, tartufi, lešniki, med

12 €

Glavna jed

Jagnje, zeliščno seno, mandeljni, kozji sir, zelena

28 €

Goveji flam. lešnikova polenta, vodna kreša, temno pivo, figova krema

28 €

Brancin, ješprenj, grah, grenivka, jogurt s kaviarjem

25 €

Sladica

Hruška, karamela, kisli kruh z orehi, kisla smetana, kandirani orehi

8 €

Jabolčna pita, jabolčna kislica, drobljenec, sorbet

8 €

Vinski list

Vinska ponudba (in zgodba) je poslastica Vile Planinke! Kdor v Vilo ne pride zaradi lepega čeveljca v najlepši sobi v tretjem nadstropju ali velikega chefa v majhni kuhinji v pritličju, bo moral priti zaradi povabila vrhunskega sommeliera na degustacijsko popotovanje po slovenskih vinskih regijah!
Somelje Marko Koren upravlja 125 etiket, tretjina vin je na kozarec, poudarek je na naravnih in oranžnih vinih.

Rad Dobrojem priporoča

Živimo prehitro. Delamo preveč. Priklopljeni smo non stop. In prepričani smo, da je tako naravno … A narava je tam, kjer je klima od ledenika, kjer se voda pije iz izvira, kjer se vrata odpirajo z železnim ključem in kjer luči ugasnejo pred trdnim spanjem!