Anita Šumer: Drožomanija

Knjiga, ki vas popelje v zdrav svet peke z drožmi na preprost način in vam pričara vonj in okus ”drožastih” dobrot

Knjiga Drožomanija vsebuje vse, kar je treba vedeti o čudovitem, zdravem in slastnem svetu peke z drožmi.

Anita Šumer kruh in druge dobrote z drožmi pripravlja že od leta 2013. V svetu je postala znana, ko je svoje dobrote oktobra 2016 začela deliti na Instagramu, kjer jo je že po dobrem letu in pol spremljalo več kot 60 tisoč sledilcev z vsega sveta (@sourdough_mania). Peko z drožmi poučuje tako doma kot v tujini. Njeni tečaji so razprodani in zelo iskani, do zdaj je poučevala na Portugalskem, v Rusiji, na Jamajki, Tajskem, v Singapurju, na Hrvaškem in v Angliji. Ustanovila je prvo slovensko Facebook skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 7500 ljubiteljev, drožoljubov. V njej deli znanje med vse ljubitelje droži in tiste, ki to postajajo ali si želijo postati. Svoje znanje želi približati vsem, ki bi se želeli naučiti vse o drožeh in njihovi uporabi, saj z drožmi narejeni pekovski izdelki niso le lepi, temveč tudi zelo zdravi in predvsem okusni.

Od vsake prodane knjige sta dva evra namenjena petletni Lizi s cerebralno paralizo za njene terapije.

 • Avtor Anita Šumer
 • Založba ARS VERBI
 • Cena 29,90 €

  Anita Šumer v Drožomaniji razkriva skrivnosti ”dobrega in slastnega kruha, kakršnega so pekle naše babice, a ne samo kruha, tudi drugih slastnih izdelkov! Vse, kar potrebujete, so malce načrtovanja in organizacije, s katero si lahko peko umestite v svoj vsakdan, veliko potrpežljivosti, kanček časa, ljubezen – in zagotovo vam bo uspelo.”

  Mar ne potrebujemo ravno tega vsi, vedno in povsod, ne le pri peki kruha? Kruh z drožmi nam zato ne bo pomagal le speči rženka, semolinka, drožpice, pogače iz trde pšenice, ajdovca z orehi, čabatke, polnozrnika, žemljic, pirinih štručk s karamelizirano čebulo, drožastih bučk, česnovih bombic …, bombetk, slano- in sladko-slastne pletenice, buhteljnov, babke, krofov in potice, temveč nam bo ponudil tudi SOS, ko bo treba droži nahraniti, jih dati spati in zbuditi, ko bo testo razpadalo, ko bo skorjica bleda, ko se bo kruh razpočil in ko bomo, kar tako, slabe volje.

  Anita Šumer: Drožomanija, knjiga o peki kruha in peciva z drožmi
  ARS VERBI, 2018
  Cena: 29,90 €


  Oceni
  1234  Komentarji

  Dodaj odgovor

  Top
  Vpiši se v Šolo okusov!
  Ne jej z usti. Jej z glavo!
  Neomejen dostop do Šole.
  Neomejen dostop do Kuhinje.
  Neomejen dostop do Gostilne.
  Neomejen dostop do Chefov.
  Neomejen dostop do Potepa.
  Neomejen dostop do Tržnice.
  Neomejen dostop do B®loga.
  Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
  Naroči se na Dobre novice!
  tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
  kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!