Kuhamo z najboljšimi

Akcija!

Vzpon kulinarike v Sloveniji je na vrhuncu, kuhanje pa je postalo eden najbolj priljubljenih hobijev vseh generacij. Sloganu »Kuhanje je užitek« že 20 let sledi revija Dober tek, ki je iz ljubezni do kulinarike nastala kar za domačo mizo. V dveh desetletjih je bilo v reviji objavljenih na tisoče receptov, v ospredje pa so bile predstavljene zgodbe kuharjev, ki so s svojim prizadevanjem, znanjem in kuharsko domišljijo mojstrsko sestavljali okuse. Okrogli jubilej revije Dober tek je obeležil prav poseben in v slovenskem prostoru edinstven knjižno-kulinarični projekt, knjiga Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi. Ne gre le za še eno kuharsko knjigo, temveč knjigo, ki vrhunsko kulinariko na razumljiv način prinaša v domače kuhinje, hkrati pa osvešča o močni slovenski avtorski kuhinji.

Knjiga korak za korakom vodi na poti kuharskega ustvarjanja, vsak korak pa spremljajo vrhunske fotografije, ki so nastale za objektivom mednarodno cenjenega kulinaričnega fotografa Janeza Pukšiča, oblikovanje knjige pa je delo priznanega oblikovalca Ivana Ilića. Knjiga je natisnjena v večkrat nagrajeni slovenski tiskarni Gorenjski tisk, specializirani za tisk kuharskih in fotografskih knjig.
 

 • Urednik Urška Petelin
 • Založba Dedal d.o.o., revija Dober tek
 • Tisk Gorenjski tisk
 • Redna cena 24,80 € (+poštnina)
 • Akcijska cena (20% popust!) 19,80 € (+poštnina)

  Na 112 straneh knjige se s svojimi avtorskimi recepti predstavijo Janez Bratovž, Igor Jagodic, Borut Jovan, Tomaž Kavčič, Andrej Kuhar, Marko Pavčnik, Gorazd Potočnik, Uroš Štefelin in Bine Volčič. Vsi predstavljeni kuharji so znana imena slovenske kulinarike, prav vse pa druži isto poslanstvo, z veliko truda, znanja in strasti ustvarjajo suvereno avtorsko kuhinjo, uporabljajo najboljše sestavine, mojstrsko obvladajo kuharske tehnike, nihče od njih pa se ne boji sprostiti svoje kreativnosti. Tudi zaradi njih se pred našimi očmi odvija kuharska revolucija, ki je v svoj vrtinec potegnila vse ljubiteljske kuharje.

  Urška Petelin, urednica knjige
  »Bistvo vsake kuharske knjige je, da mora biti praktična, razumljiva in uporabna. Teh načel smo se držali pri ustvarjanju knjige Kuhamo z najboljšimi, zato smo se skupaj s kuharji vsakemu receptu popolnoma posvetili in ga do potankosti razdelali v več korakov. Čeprav so recepti na prvi pogled nekoliko zapleteni, so razumljivi in uporabni, predvsem pa razkrivajo zakulisje vrhunskih kuhinj.«

  Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi

  izdajatelj: Dedal d.o.o., revija Dober tek;
  fotografije: Janez Pukšič
  urejanje: Urška Petelin
  oblikovanje: Ivan Ilić
  tisk: Gorenjski tisk


  Oceni
  1234  Komentarji

  Dodaj odgovor

  Top
  Vpiši se v Šolo okusov!
  Ne jej z usti. Jej z glavo!
  Neomejen dostop do Šole.
  Neomejen dostop do Kuhinje.
  Neomejen dostop do Gostilne.
  Neomejen dostop do Chefov.
  Neomejen dostop do Potepa.
  Neomejen dostop do Tržnice.
  Neomejen dostop do B®loga.
  Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
  Naroči se na Dobre novice!
  tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
  kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!