THE Slovenia Book: Top 100 destinations, črna

Najboljše iz Slovenije: 100 destinacij, 15 intervjujev, 6 tujih avtorjev, tretja izdaja, prodanih že več kot 12 tisoč izvodov – Trda vezava 29,99 €

Je kje še bolj prijazna dežela kot Slovenija, se je vprašal The Telegraph. A New York Times je bil še bolj neposreden: ”Najboljše od Evrope!” Ves svet hvali naše lepote … Kako pa se hvalimo sami?

Zato, da lažje predstavimo svojo domovino obiskovalcem iz tujine, da tujim prijateljem podarimo pravo darilo, da, ne nazadnje, še sami spoznamo Slovenijo na način kot nas vidijo tujci, smo v knjižnico Šole okusov vključili tudi poznavalski vodič po turističnih lepotah Slovenije v angleškem jeziku. Vodič je napisala in uredila ekipa tujih avtorjev, živečih pri nas, dobrih poznavalcev Slovenije, ki že od leta 2008 z regionalnimi vodiči skrbijo za boljše informiranost med tujimi turisti o Sloveniji in njenih lepotah, posebnostih, prednostih.

 • Izvršni urednik Niko Slavnič
 • Poslovni urednik Richard Schofield
 • Pisci Clare Charlesworth, Yuri Barron, James Cosier, John Bills, Will Dunn
 • Založnik IQbator d.o.o
 • Design & Layout Prima d.o.o.
 • Zemljevidi Monolit
 • Cena 29,99 €

  Predstavitev Slovenije
  Strnjen pregled najbolj pomembnih podatkov o Sloveniji, vključno z nasveti, kako jo obiskati, kako se sporazumevati (poglavje o slovenskem jeziku), kako jo razumeti. Dodan je tudi kratek zgodovinski pregled, od prazgodovine na slovenskih tleh, do Jugoslavije, EU in sedanjosti.

  10 x naj
  Tukaj je kar 14 spiskov ”10 x naj”, z različnih področij, od hrane in vin do najboljših zagonskih podjetij in zdravilišč.

  Intervjuji
  V desetih letih so avtorji obiskali vse kotičke Slovenije, mesta, vasi, gradove, turistične kmetije, cerkve …, tako da jo zares temeljito poznajo. Hkrati pa so za pomoč zaprosili tudi vodilne slovenske strokovnjake z različnih področij, turizma, kulture, fotografije, poslovnosti, etnologije, vinologije … Iz tega je nastalo 15 intervjujev.

  Regije
  Osrednji del knjige pa je, seveda, namenjen predstavitvi slovenskih 100 top destinacij, ki so razdeljene na pet regij, osrednjo, severno, vzhodno, južno in zahodno (tako kot so razdeljene tudi ocenjene gostilne in restavracije v Šoli okusov in Tednu restavracij).

  Slovenske znamenitosti iz osrednje Slovenije: Ljubljansko barje, staro mestno jedro Kamnika, soteska Kamniške Bistrice, Ljubljanski grad, Živalski vrt v Ljubljani, Metelkova, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Prešernov trg, Slovenski etnografski muzej, Tehniški muzej Slovenije, park Tivoli, Velika planina, arboretum Volčji potok, pokopališče Žale.

  Zemljevidi
  Vsaka regija se začne z zemljevidom Slovenije, ki prikazuje aktualno regijo v razmerju do drugih regij in celotne države, ki s svojo obliko spominja na kokoš.

  Dodatne informacije
  Na koncu knjige so avtorji dodali še nekaj koristnih informacij, ki pomagajo pri lažjem spoznavanju Slovenije: 100 top atrakcij, 100 top prireditev v letu dni, 100 top restavracij in 100 top vinarjev.

  Uredniška ekipa
  Niko Slavnič, izvršni urednik, Richard Schofield, poslovni urednik, Clare Charlesworth, Yuri Barron, James Cosier, John Bills, Will Dunn, pisci
  Založnik: IQbator d.o.o
  Design & Layout: Prima d.o.o.
  Zemljevidi: Monolit
  Cena:
  mehka vezava: 19,99 €
  trda vezava: 29,99 €


  Oceni
  1234  Komentarji

  Dodaj odgovor

  Top
  Vpiši se v Šolo okusov!
  Ne jej z usti. Jej z glavo!
  Neomejen dostop do Šole.
  Neomejen dostop do Kuhinje.
  Neomejen dostop do Gostilne.
  Neomejen dostop do Chefov.
  Neomejen dostop do Potepa.
  Neomejen dostop do Tržnice.
  Neomejen dostop do B®loga.
  Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
  Naroči se na Dobre novice!
  tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
  kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!