Sestavine

  • 2 zrela avokada
  • 1 majhno jabolko (granny smith)
  • 100 ml oljčnega olja
  • mleti ingver
  • sol
  • sveže mleti poper
  • limonov sok
  • 12 kozic
  • ½ zrelega manga
  • 60 g opraženih pinjol
  • 20 ml jabolčnega kisa
  • 1 žlička medu
  • mleti koriander
  • mleti čili
  • tabasco omaka
  • 1 list vlečenega testa
  • olje za pečenje

Uvod

”Punce sem nocoj povabila k nam domov na pijačo. Ženski pogovori ...” Če je prvi stavek pomenil, da lahko v sosednji sobi gleda televizijo, je drugi bil jasen, da si mora še sam najti družbo. ”Saj ne bomo tako dolgo,” je še dodala, kar je bilo spet zelo pomenljivo. On ne sme biti prepozen!

”Kdaj moram, torej, pobegniti?” Pravzaprav ti ženski pogovori sploh niso slabi, si je mislil svoje. Ona pa tudi ... ”Ker te vedno hvalim, kako dobro kuhaš, sem mislila, da bi nam nekaj pripravil. Potem pa lahko greš ...”...

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut (+ 2 uri za mariniranje)
  • Priporočeno vino: šampanjec
 
Postopek
1

Mango je narezal na drobne kocke in ga s pinjolami, preostalim oljčnim oljem, kisom, medom, soljo, koriandrom, poprom, čilijem in tabasco omako zmešal v salso ter pustil stati pokrito v hladilniku 2 uri.

2

Za tatar je olupil avokada in jabolko, jih narezal na zelo drobne kocke, mariniral z limonovim sokom in 30 ml olja ter začinil s soljo, ingverjem in poprom.

3

Iz vlečenega testa je z modelčkom izrezal 12 krogov s premerom 6 cm in jih zlato rjavo opekel v veliki ponvi na treh žlicah olja. Pečene je odcedil na kuhinjskem papirju. Kozice je na hitro opekel na oljčne olju ter jih rahlo solil.

4

Iz avokada je s pomočjo modelčka (premer 6 cm) na krožniku oblikoval stolpič in nanj položil pečeno testo in kozico. Naokrog je potresel mango salso in ob stran postavil še en testeni krog in nanj pečeno kozico.

Oceni
1234