Sestavine

  • 1 konzerva kondenziranega mleka (400 g - E.Leclerc)
  • 150 g maslenih piškotov
  • 80 g stopljenega slanega masla
  • 3 banane
  • 300 ml sladke smetane
  • 3 žlice mascarpone sira
  • kakav v prahu

Uvod

Banoffee pita je svetovna klasika. Toda ravno zaradi tega je tudi toliko slabih tort z banano in karamelo … In zato je pravi recept obsojen na uspeh! Poslikate in objavite na svojem profilu, pa boste dosegli letošnji rekord všečkov.

Ta torta pa ni le pregrešno dobra, temveč nas tudi nekaj pomembnega nauči. Kako najbolj preprosto skuhati najboljšo karamelo? Le konzervo kondenziranega mleka morate najti na policah vaše najbližje trgovine. Banane pa so tako celo leto.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 8 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut (+ 3 ure in 30 minut za kuhanje karamele)
 
Postopek
1

V visokem loncu zavremo vodo, zmanjšamo temperaturo (voda naj bo stalno pod vreliščem), vanj postavimo zaprto konzervo kondenziranega mleka, pokrijemo in kuhamo na majhni vročini 3 ure in 30 minut (po potrebi med kuhanjem dolijemo vodo). Nato konzervo odpremo, karamelo prelijemo v posodo in jo z metlico temeljito premešamo.

2

Dno modela za torto s premerom 20 cm namastimo. Piškote zdrobimo in zmešamo s stopljenim maslom. Maso stresemo v model, jo s prsti poravnamo in dobro potlačimo. Postavimo v hladilnik, da se strdi.

3

Smetano in mascarpone trdo stepemo. Banane olupimo in narežemo na rezine. Na trdo piškotno dno naložimo banane, prelijemo s karamelno omako in po vrhu prekrijemo s stepeno smetano. Postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure. Pred serviranjem pito potresemo s kakavom v prahu.

Oceni
1234 (6 votes, average: 3,00 out of 4)