Sestavine

  • 600 g moke tip 480
  • 1 žlička soli
  • 2 žlički sladkorja
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 20 g medu
  • 40 g olja
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak

Uvod

Štručka, ki ni puhasta kot kupljena, kar pomeni, da je brez vseh dodatkov, ki puščajo posledice, in ki je ni potrebno dva dni vzhajati ter gnesti, kar pomeni, da si lahko zjutraj zaželite piknik in ga za kosilo že imate.

Za klasični burger potrebujete štručke iz največ 100 gramov testa. Naredite pa lahko tudi manjše, od 60 do 80 gramov, da bo šlo lažje v usta in bo dalje trajalo.

Ta recept je del julijske gostije na žaru - tukaj....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 10 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 120 minut (+ 70 minut za vzhajanje)
 
Postopek
1

Zmešamo moko, sol in sladkor. Posebej zmešamo kvas, med, olje, jajce in 300 ml mlačne vode. Vlijemo v moko, pregnetemo v gladko testo in ga pustimo vzhajati pokrito na toplem 40 minut.

2

Testo na pomokani delovni površini še enkrat pregnetemo in razdelimo na 10 delov. Vsako porcijo oblikujemo v kroglo. Položimo jih na namaščeni pekač, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati 40 minut.

3

Pečico segrejemo na 220 stopinj. Rumenjak razžvrkljamo z 20 ml vode in z njim premažemo kruhke. Pečemo jih na spodnji rešetki 12 minut oz. do zlato rjave barve. Ohladimo jih na rešetki.

Oceni
1234