Sestavine

  • 2 burrati a 125 g (ali bivolji mocareli)
  • 3 marelice
  • 300 g mešanih malih paradižnikov
  • 100 g lisičk
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 2 žlici bezgovega sirupa
  • sol, poper
  • mešana zelišča (meta, peteršilj, bazilika, origano)

Uvod

Piknik na domači trati! Potrebovali boste veliko ledu, ker mora biti penina ledena, belo vino mrzlo in tudi rdeče za ”sobno temperaturo” v tej vročini potrebuje ohladitev; tri vrste mesa, ker se bo začelo s svinjskim vratom, ki je za prvo lakoto najhitreje pečen, nadaljevalo s pečenicami za žar, ker se je potrebno pohvaliti s kruhom, in omagalo ob čevapčičih, ker brez njih ni pravega domačega piknika; in nekaj za začetek, ker gostov ne morete kar takoj napasti z mesom, potrebno pa jim je tudi razkazati vrtne grede.

Torej, pet vrst paradižnika je zraslo doma, marelice so sosedove, lisičke in bezek (za sok) ste sami nabrali, burrata pa je tisti sir, ki ga imajo najraje poletne hladne predjedi....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
  • Priporočeno vino: Angel belo 2017, Batič
 
Postopek
1

Za marinado zmešamo 6 žlic olja, kis in bezgov sirup ter jo začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Marelice in paradižnike narežemo na poljubno velike kose. Vse prelijemo z marinado in pustimo stati 10 minut.

2

Lisičke očistimo in narežemo na manjše kose. V ponvi segrejemo preostalo olje in lisičke na hitro opečemo na močni temperaturi. Solimo in popramo. Zelišča osmukamo. Burrato prerežemo na polovico.

3

Na krožnike naložimo marinirane paradižnike in marelice, dodamo burrato ter potresemo z zelišči in pečenimi lisičkami.

Oceni
1234