Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 žlička gorčice
  • limonov sok
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 majhen strok česna
  • 125 ml repičnega olja

Uvod

Domača majoneza ima s kupljeno toliko skupnega kot kokošja juha iz domače kure s kokošjo juho iz trgovinske vrečke. Le da za domačo majonezo porabite eno minuto, za domačo juho pa več kot eno uro. Toda vseeno kokošja juha še tu in tam brbota na kakšnem domačem štedilniku, domača majoneza pa je že zdavnaj doletela usoda dinozavrov.

Zato lahko s tem nasvetom svojo domačo kuhinjo dvignete na precej višji nivo brez posebnega truda in napora. Majonezo boste zlahka zmešali sami s pomočjo majhnega električnega sekljalnika (kuterja) z utorom za dolivanje olja. Mi uporabljamo Kenwood CH250, ki ga lahko kupite tukaj.

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 5 minut
 
Postopek
1

V električni sekljalnik (kuter) ubijemo jajce, dodamo zvrhano žličko gorčice, sol, poper, nekaj kapljic limonovega soka in olupljeni grobo narezani strok česna.

2

Vključimo sekljalnik in skozi utor v pokrovu počasi dolivamo olje ter miksamo 1 minuto do goste majoneze. Do uporabe majonezo shranimo v hladilniku. Rok trajanja tako pripravljene majoneze je 3 dni.

Oceni
1234