Sestavine

  • 150 g moke
  • 250 ml mleka
  • 2 jajci
  • 300 g češenj
  • 2 žlici češnjevega žganja
  • 40 g sladkorja
  • 20 g masla
  • 20 g drobtin
  • 50 g nugatove mase
  • maščoba za modelčke
  • 4 kepice vaniljevega sladoleda

Uvod

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 438 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 60 minut
 
Postopek
1

Z metlico gladko razmešamo moko, mleko in ščepec soli. Eno jajce ločimo. Rumenjak in drugo jajce zamešamo v mleko in pustimo testo počivati 20 minut. Češnje izkoščičimo in mariniramo v češnjevem žganju.

2

Maslo raztopimo. Beljak trdo stepemo s ščepcem sladkorja in 30 g sladkorja ter vmešamo v testo. Nato vmešamo še stopljeno maslo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V majhni ponvi pražimo preostali sladkor in drobtine 2 minuti. Nugat raztopimo v vodni kopeli in vlijemo v dresirno vrečko.

3

Štiri ognjevarne modelčke (premer 12 cm) namastimo in napolnimo s testom. Na maso nabrizgamo nugat, potresemo z odcejenimi češnjami ter sladkornimi drobtinami in pečemo na drugi rešetki od spodaj 10 do 15 minut. Takoj ponudimo s sladoledom.

Oceni
1234