Sestavine

  • 150 g temne čokolade
  • 135 g masla
  • 3 jajca
  • 50 g sladkorja
  • 50 g moke
  • 4 žlice sesekljanih pistacij
  • sveže jagode

Uvod

Vsi jih delajo, čeprav se le redkim posrečijo ... Francozi mu pravijo moelleux au chocolat. Pri nas, kjer je postal že stalnica ambicioznih restavracij, je bil včasih še narastek, zdaj pa je vedno bolj fondant. Zato je naš ”le” čokoladni puding. Toda gotov je v pol ure in sredica je garantirano tekoča. Pa še pistacije ga naredijo hrustljavega sredi mehke čokolade. Od zdaj ga boste zato delali doma, v restavraciji pa boste chefu rekli, naj ponudi kaj svojega....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Modelčke (125 ml) namastimo z maslom in vsakega potresemo z žlico pistacij ter jih s prsti malce pritisnemo na stene modela. Postavimo jih v hladilnik.

2

Na manjše kose narežemo 75 g 60 % čokolade in 75 g 70 % čokolade. V posodi nad soparo (vodna kopel) segrevamo čokolado in na kocke narezano maslo, da dobimo gosto kremo.

3

Jajca in sladkor penasto umešamo. Stopljeno čokolado in moko previdno zamešamo v jajčno kremo. S čokoladno maso napolnimo modelčke in jih postavimo v ogreto pečico za 10 do 12 minut. Puding je pečen, ko se na vrhu pokažejo razpoke v skorjici.

4

Modelčke vzamemo iz pečice in puding pustimo stati 2 minuti. Jagode narežemo na rezine, nekaj pa jih zmiksamo v pire. Čokoladne kolačke zvrnemo na krožnike, okrasimo z jagodami in pirejem ter takoj serviramo.

Oceni
1234