Sestavine

  • 1,2 kg kumaric
  • 1 kg rdeče paprike
  • 2 čilija
  • 1/2 kg čebule
  • 35 g soli
  • 400 ml jabolčnega kisa
  • 350 g sladkorja
  • 3 žlice gorčice
  • 1 zavitek Gelfix super 3:1

Uvod

Je nekje vmes med indijskim čatnijem in domačo mezgo. Je, namreč, sladko-kisel po prvem in mezgasto-konsistenten po drugi. Kar ga dela drugačnega in s tem vašega, je natančnost rezanja. Kumare, paprika in čebula so zrezani enakomerno in majhno, saj je pomembno, da je relish gosta omaka, ki pa v sebi še ohrani čvrstost zelenjave. Zato ga delamo takrat, ko je zelenjava najlepša, najbolj sočna in je je tudi največ. Obogati pa nam pečene jedi iz belega mesa, ko je sveže zelenjave najmanj.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 18 kozarcev a 110 ml
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 30 minut
 
Postopek
1

Kumare olupimo, odstranimo semenje in jih narežemo na zelo majhne kocke. Papriko očistimo in jo narežemo na kocke. Čebulo drobno sesekljamo. Čili prerežemo na polovico, odstranimo semenje in ga sesekljamo.

2

Zmešamo vse sestavine razen Gelfixa, zavremo in kuhamo na majhni vročini 1 uro. Nato vmešamo Gelfix, kuhamo po navodilu na vrečki, napolnimo vroče kozarce in jih zapremo. Postavimo jih na glavo za 5 minut. Kumarični relish je odlična priloga k mesni štruci, polpetom, hamburgerju ali na pečena jajca.

Oceni
1234