Sestavine

  • 75 ml sladke smetane
  • 4 jajca
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 120 g majhnih kozic
  • 150 g fileja polenovke (ali kakšne druge ribe)
  • maslo za modelčke
  • 120 g zmrznjenega graha
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol
  • poper Piment d'Espelette ali kajenski poper

Uvod

Skandinavci bi jo za zajtrk, mi pa za kosilo. Skupaj bi se, torej, našli na brunchu. Če je kaj prej, so jajca že razžvrkljana, pečica pa ogreta. Če je kaj potem, tudi ni problema, saj je takšna fritaja dovolj lahka, da jo lahko sklenemo s sladico ali pa nadaljujemo z glavno jedjo. Kozice in trska so zanjo idealni, saj ni nobenih pritožb, če so iz zamrznjenega programa, od koder je lahko tudi grah, a naj bo zato mlad. Za svežino poskrbijo jajca, ki so idealna, ko so v sredici še malo tekoča. Da je s kruhom lažje pomazati!...

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
 
Postopek
1

Grah blanširamo v slani vodi 3 minute, ga stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in pustimo odcediti. Polenovko narežemo na 2 cm velike kocke. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2

Smetano, jajca in parmezan razžvrkljamo in solimo. Modelčka namastimo z maslom in vanj porazdelimo narezano ribo, kozice (1 žlico shranimo za dekoracijo) in grah (2 žlici shranimo za dekoracijo). Prelijemo z jajčno kremo in postavimo v pečico na drugo rešetko od spodaj za 15 minut.

3

Pečeni fritaji potresemo s kajenskim poprom. V majhni ponvi na olivnem olju opečemo preostale kozice in jih skupaj s preostalim grahom potresemo po pečeni fritaji.

Oceni
1234 (1 votes, average: 4,00 out of 4)