Sestavine

  • 50 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • nastrgana pomarančna lupina
  • 60 g moke
  • 1 velika hruška
  • 1 žlička limonovega soka
  • 50 g masla
  • 6 žlic mleka
  • 4 žlice sladke smetane
  • 120 g temne čokolade (60 %)
  • 1 majhna hruška za dekoracijo

Uvod

Končati se mora sladko! Pa čeprav nato nastopi slaba vest, ker so vsi sladki kosi ali preveliki ali pa bi še … Zato imamo v Šoli okusov kolač, ki je takšen kolaček, da lahko vsaj dva!

Res je, končati se mora sladko, toda malo, lahko in sočno. Potem je lahko zraven tudi malo ”težke” čokolade, pa ni slabe vesti....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 9 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Majhen pekač obložimo s peki papirjem in nanj potresemo sladkor v prahu. Pečico segrejemo na 180 stopinj in vanjo postavimo sladkor za 5 minut. Vdolbine pekača za mafine dobro namastimo. Hruško olupimo, izrežemo peške, jo narežemo na majhne kocke in pokapljamo z limonovim sokom.

2

Jajci, rumenjak, topli sladkor in pomarančno lupino penasto stepamo 5 minut do goste kreme. V majhni kozici raztopimo maslo. V jajčno kremo previdno zamešamo presejano moko, ščepec soli in narezano hruško. Na koncu vmešamo še stopljeno maslo.

3

Z maso napolnimo namaščene vdolbine v pekaču in kolačke pečemo v sredini pečice 15 do 17 minut. Pečene kolačke ohladimo na kuhinjski mrežici. Po želji jih lahko pred serviranjem postavimo v ogreto pečico (180 stopinj) za 5 minut.

4

Pred serviranjem v lončku segrejemo mleko, sladkor smetano, maslo in ščepec soli. Dodamo narezano čokolado in mešamo toliko časa, da se raztopi. Hruško narežemo na tanke rezine. Na krožnike naložimo po dva kolačka, ju oblijemo s čokoladno omako in okrasimo z narezano hruško.

Oceni
1234