Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 60 g koruznega zdroba
  • 40 g naribanega parmezana
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol
  • kajenski poper

Uvod

Pomfrit, ocvrt krompir, ki so ga za ene izumili Belgijci, za druge pa Francozi, je posvojil cel svet in iz njega naredil klasiko, ki jo jemo prevečkrat in pojemo preveč. To, seveda, izkorišča industrija, zato lahko pomfrit kupujemo v enako velikih vrečah kot pasjo hrano. Še odmrzniti ga ni treba, še v olju ga ni potrebno ocvreti, še iz krompirja, najbrž, več ni.

Zato je potrebna sprememba! Poskusite s polento in parmezanom. Takšnega ocvrtga krompirja se ne da kupiti!

  • Kategorija: Jesen, Pomlad, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 220 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na tanjše krhlje. Zmešamo ga z 2 žlicama olja in rahlo solimo.

2

V globokem krožniku zmešamo koruzni zdrob, parmezan, sol in kajenski poper. Krompirjeve krhlje povaljamo v tej mešanici in naložimo na peki papir na pekač.

3

Pokapljamo jih s preostalim oljem in pečemo v sredini pečice 45 minut. Če hrustljavi krompir serviramo kot samostojno jed s solato, je odlična priloga česnova majoneza.

Oceni