Sestavine

  • 4 jagnječji steaki
  • 250 ml jogurta
  • sok pol limone
  • 2 žlici sesekljanega ingverja
  • 3 stroki česna
  • 2 lovorova lista
  • 3 žličke paprike v prahu
  • 2 žlički mlete kumine
  • 1 žlička mletih koriandrovih semen
  • 1 žlička curryja
  • 1/2 žličke mletega kardamoma
  • 1/4 žličke kajenskega popra
  • sol
  • oljčno olje

Uvod

Žar je tako popularen, da je zadeva postala dolgočasna. Prej so bili vedno čevapčiči in kotleti, zdaj so vedno burgerji in stejki. Malo domišljije, prosim, vsaj pri izbiri mesa, saj ima krava še kaj več kot le hrbet. In zakaj le krava? Zato bo tokrat na žaru jagnječji steak, toda iz krače! Bolj sočnega steaka še niste jedli.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut (+ čas za mariniranje)
  • Priporočeno vino: Skywalker 2015, magnum, Vino Kupljen
 
Postopek
1

Zmešamo jogurt, začimbe, ingver, drobno sesekljani česen, limonov sok in sol. Meso umijemo, obrišemo do suhega in premažemo z jogurtovo marinado. Pokrito postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur oz. preko noči.

2

Pred pečenjem s steakov obrišemo marinado, jih rahlo premažemo z oljem in spečemo na močno ogretem žaru. Zraven ponudimo kumarice z gršim jogurtom in meto, naan kruh ter koromač s pomarančo.

Oceni
1234