Sestavine

  • 2 bivolji mocareli
  • šopek bazilike
  • šopek koriandra ali peteršilja
  • 1 bio limona
  • 150 g kisle smetane
  • sol, sveže mleti poper
  • 300 g jagod
  • 1/2 žličke celega rdečega popra
  • 4 žlice olivnega olja

Uvod

Barvni kombinaciji italijanske zastave ni potrebno čakati vse do poletja, da paradižniki tudi pri nas pordečijo do umami okusa, ko ni potrebno na Capri, da bi doživeli pravi caprese. Takrat, ko so paradižniki še vodeni, so jagode najbolj rdeče in sladke in dišeče, zato je škoda lepega majskega večera, ki bi ga poklonili televiziji, če pa je na vrtu ali balkonu mizica za dva in na njej krožnik za štiri - sestavine, ki so vsaka zase odlične, skupaj pa vredne greha. Četudi ste si obljubili, da boste večerjo izpustili, je olivno olje zdravo, bazilika sveže utrgana, mocarela prava italijanska, jagode pa z domačega vrta....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 280 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
 
Postopek
1

Zelišča osmukamo in lističe zelo drobno sesekljamo. Najprej nastrgamo limonino lupino, nato iztisnemo še sok. Zmešamo 3 žlice limonovega soka, sesekljana zelišča in kislo smetano ter začinimo s soljo, poprom in limonino lupinico.

2

Mocareli osušimo in narežemo na rezine. Jagode očistimo in narežemo na ne pretanke rezine. Pokapljamo jih z žlico limonovega soka, rahlo solimo in potresemo z zdrobljenim rdečim poprom.

3

Na krožnike naložimo izmenično mocarelo in jagode ter zeliščno smetano, rahlo solimo in popramo ter pokapljamo z olivnim oljem. Okrasimo z zelišči in zraven ponudimo hrustljavo rustikalno bageto.

Oceni
1234