Sestavine

  • 600 g grškega jogurta
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 4 žlice grenadine sirupa (granatno jabolko)
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 granatno jabolko
  • sveža melisa

Uvod

Super je, če je obed hitro gotov, vseeno pa nam postreže nekaj novega, drugačnega, posebnega. V Šoli okusov pač nismo za klasiko zrezek-krompir-solata. Tudi, ko se mudi, želimo odkrivati, okušati, uživati. Tako hitro, a ne dolgočasno, kot pri azijski omleti z rakci in pak choijem, na primer.

Toda, jed, ki je hitro pripravljena, je hitro tudi pospravljena, in zato ne mine niti ura, ko se že začne odpiranje hladilnika … Ne odpirajte vrečk, bonbonier in čokolad! Raje sami po dobri in hitri glavni jedi naredite še prav takšno sladico – dobro in hitro.

Ne, to ni sadni jogurt! Kajti sadni jogurt je iz trgovine, v lončku in poln sladkorja, ki je skrit v sadju. Ta pa je narejen doma in v skodeli ničesar ne skriva. Pravzaprav se s sladkorjem celo pohvali, tako da ga karamelizira.

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 280 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
 
Postopek
1

Jogurt razdelimo v štiri ognjevarne posodice. Zmešamo javorjev sirup, grenadine in limonov sok ter porazdelimo po jogurtu. Granatno jabolko prerežemo na polovico in izdolbemo pečke ter pri tem odstranimo tudi belo membrano.

2

Jogurt enakomerno potresemo s sladkorjem in ga hrustljavo karameliziramo z ročnim gorilnikom. Potresemo še z granatnim jabolkom in okrasimo z lističem melise.

Oceni
1234