Sestavine

  • 250 ml sladke smetane
  • 1 vanilijev strok
  • 200 g dulche de leche v kozarcu (karamelizirano kondenzirano mleko)
  • 1 žlička olja
  • 6 pasijonk
  • 150 ml svežega pomarančnega soka
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2 žličke jedilnega škroba
  • 1 zreli mango

Uvod

Mango je iz južne Azije (Indija, Pakistan, Bangladeš), pasijonka pa iz Južne Amerike. Vsak s svojega konca sveta, a se tako lepo razumeta. Pravi vzor ljubezni med kislostjo in sladkostjo, kjer se popolna različnost popolno dopolnjuje. Zato nadaljujmo v tej smeri, brez izključevanja in s povezovanjem. Ne, to ni politika, to je Šola okusov. Ker je sadje z juga, je s severa zmrzlina … Da nastane, potrebuje mraz, da je za jest, potrebuje toploto (in spremljavo manga v omaki iz pasijonke)!

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Hranilna vrednost: 360 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut (+ 4 ure za hlajenje)
 
Postopek
1

Pravokotni pekač za torte (dolžina 15 do 17 cm) namastimo z oljem in obložimo s prozorno folijo.

2

Smetano in izpraskano sredico vanilijevega stroka trdo stepemo ter vanjo s silikonsko lopatico vmešamo karamelno kremo. S kremo napolnimo pripravljeni model in ga postavimo v zamrzovalnik za najmanj 4 ure.

3

Za omako pasijonke prerežmo na polovico in z žličko izdolbemo semena s sokom vred v visoko posodo za mešanje. Vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom in precedimo v majhen lonec.

4

Dodamo 100 ml pomarančnega soka in sladkor ter zavremo. Jedilni škrob in preostali pomarančni sok gladko razmešamo. Z metlico ga zamešamo v vroči sok, zavremo, odstavimo s štedilnika in ohladimo.

5

Mango olupimo, meso narežemo na majhne kocke in ga zamešamo v pasijonkino omako. Zmrzlino vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut pred serviranjem. Narežemo ga na rezine in na krožniku oblijemo s pasijonko in mangom.

Oceni
1234