Sestavine

  • 200 g mehkega masla
  • 150 g sladkorja
  • 60 g kokosovih kosmičev
  • sol
  • 4 velika jajca
  • 180 g mletih mandljev
  • 140 g temne čokolade (70 %)
  • 4 žlice sladke smetane

Uvod

Namesto moke so mandlji. Za sočnost je kokos. Za sladkanje pa čokolada. Specite dovolj velik kolač, saj bo jutri boljši, pojutrišnjem pa najboljši. Ker niso instant in iz vrečke, ne poberemo jih s trgovske police in ne šelestijo v celofanu, zanje je potrebno žrtvovati celo popoldne in umazati veliko skled ter posod, je najbolj pomembna lastnost dobrih domačih kolačev, tort in biskvitov, da ostanejo nekaj dni sveži!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 8 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Podolgovat pekač (volumen 1 l) namastimo in dno obložimo s peki papirjem.

2

Maslo, sladkor, kokosove kosmiče in ščepec soli stepamo v mešalniku na srednji hitrosti 3 minute do svetle kreme. Eno za drugim vmešamo jajca in na koncu še mlete mandlje.

3

Z maso napolnimo pripravljeni pekač in pečemo v sredini pečice 40 do 50 minut (naredimo preizkus z leseno palčko in če po vbodu v kolač ostane čista, je pečeno). Pečen kolač pustimo 10 minut hladiti v modelu, nato ga zvrnemo na rešetko in popolnoma ohladimo.

4

Pred serviranjem na kocke narezano čokolado in sladko smetano segrevamo v kozici nad soparo toliko časa, da se spojita v gladko omako. S čokoladno omako prelijemo kokosov kolač in takoj serviramo.

Oceni
1234