Sestavine

  • 100 ml kokosovega mleka
  • 100 g bele čokolade
  • 75 ml olja
  • 75 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlička nastrgane limonine lupinice
  • 100 g kokosove moke
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 žlice kokosovega likerja
  • maščoba in kokosova moka za kozarce

Uvod

Savarin ima sicer luknjo na sredini, da jo napolnite s kremo in oblit je s sirupom, kot baba v rumu, toda tudi tako, brez posebnega modela, bo šlo, kar v kozarcu za vlaganje, saj lahko ta majhen kokosov kolač, še zaprt (rex), shranite do meseca dni v hladilniku.

In ko ga servirate, s svežimi jagodami, ki jih prelijete z nekaj žlicami jagodnega pireja, je svež in sočen kot prvi dan (potrebno ga je le malce pogreti v pečici na 160 stopinj). Tudi tega se v Šoli okusov naučimo - da je dobro, toda praktično in preprosto....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 6 kosov
  • Hranilna vrednost: 745 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Kozarce namastimo z oljem ali maslom in potresemo s kokosovo moko. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Kokosovo mleko rahlo segrejemo in v njem raztopimo nadrobljeno čokolado.

2

Olje, sladkor, jajci in limonino lupino v mešalniku stepamo 3 minute, nato vmešamo kokosovo mleko s čokolado. Moko, kokosovo moko in pecilni prašek zmešamo ter previdno umešamo v jajčno maso. S testom napolnimo kozarce in postavimo v sredino pečice na rešetko za 30 do 35 minut.

3

Kozarce vzamemo iz pečice in jih postavimo na rešetko. Če jih želimo shraniti v hladilniku (rok trajanja je največ 4 tedne), jih še vroče takoj neprodušno zapremo in pustimo ohladiti. Če pa želimo kolačke ponuditi sveže pečene, rahlo ohlajene zvrnemo iz kozarcev, premažemo s kokosovim likerjem in potresemo s kokosovo moko. Zraven serviramo sveže jagode, ki smo jih prelili z nekaj žlicami jagodnega pireja.

Oceni
1234