Sestavine

  • 400 ml kokosovega mleka
  • 2 lista želatine
  • 2 stebla sveže limonske trave (ali 2 žlici posušene)
  • 1 limeta
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici kokosovega likerja
  • 400 g rabarbare
  • 50 g želirnega sladkorja 1:1
  • 80 ml pomarančnega soka
  • 1 žlica grenadine sirupa
  • 2 janeževi zvezdi
  • 3 žlice kokosovega čipsa

Uvod

Ko je prava, je panna cotta, ker je iz kuhane smetane. Ko je naša, pa je panakota … Kokosovo mleko lahko uspešno nadomesti smetano, tudi v panakoti, ki je zato dosti lažja, zato računajte, da bo vsak pojedel vsaj dve. Še bolj zato, ker je kokosova panakota najboljša z rabarbaro, ki pa ima kratko sezono, zato, ko je, jo je potrebno – dvojno. Danes bo s panakoto, jutri pa še s sladoledom. Z dvema kepicama, seveda.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut (+ 4 ure za hlajenje)
 
Postopek
1

Svežo limonsko travo malce potlačimo z nožem in narežemo na večje kose. Limeto narežemo na rezine. Zavremo kokosovo mleko, sladkor, limonsko travo in narezano limeto ter kuhamo na majhni temperaturi 5 minut. Nato lonec odstavimo s štedilnika in pustimo stati 30 minut.

2

Želatino namočimo v mrzli vodi. Kokosovo mleko precedimo, rahlo segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Modelčke oplaknemo z mrzlo vodo in napolnimo s kokosovim mlekom. Postavimo v hladilnik na najmanj 4 ure.

3

Rabarbaro očistimo in poševno narežemo a 1 cm debele kose. V loncu jo zmešamo z želirnim sladkorjem in pomarančnim sokom. Pustimo stati 1 uro, da rabrabara spusti sok.

4

Dodamo janeževi zvezdi in grenadine sirup, zavremo ter kuhamo na majhni temperaturi 4 do 5 minut, vmes previdno večkrat premešamo. Kompot pustimo ohladiti.

5

Pred serviranjem v majhni ponvi opražimo kokosov čips do svetlo rjave barve in ga ohladimo. Ohlajene panakote zvrnemo na krožnike, dodamo jagode in rabarbaro ter kokosov čips.

Oceni
1234