Sestavine

  • 2 koromača
  • 2 pomaranči
  • sok 1 pomaranče
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • 5 žlic pistacijevega olja
  • 3 žlice sesekljanih pistacij
  • sveže mleti poper
  • sveža bazilika
  • sol

Uvod

Je zvečer, še preden se je po poročilih začel film, pozvonilo ali zakrulilo? Saj je vseeno, najsi bo obisk ali majhna lakota, pomembno je le, da ste gospodar svojih gospodinjskih nakupov. Če vsak teden napolnite keson s plastično embalažo, niste. Če vsako jutro kupite, kar ste včeraj pozabili, tudi ne. In če vas je groza, kako boste preživeli naslednje praznike, saj bodo vse trgovine en celi dan zaprte, še manj.

Če pa nakupujete boljše kot igrate šah, potem ni bojazni, da se tudi ob izrednih situacijah ne bi znašli. Ni potrebno, da imate celo klet polno konzerv, moke in slivovke, dovolj je, da je v shrambi zelenjava, ki prvi dan ne ovene, in sadje, ki drugi dan ne zgnije. Kam pa spada avokado?

Kombinacija je po svoje genialna. Takšna je vedno takrat, ko jo imamo pred nosom (v hladilniku), a smo se je spomnili šele sedaj.

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
 
Postopek
1

Koromač očistimo in ga narežemo na tanke rezine. Rahlo ga solimo in pregnetemo z rokami, da se zmehča. Pomaranči filiramo, avokado olupimo in narežemo na rezine.

2

Iz soka pomaranče, kisa, olja, soli in popra zmešamo marinado, jo prelijemo preko narezanega koromača in temeljito premešamo. V kozarce izmenično naložimo koromačevo solato, pomarančne fileje, avokado in lističe bazilike. Po vrhu potresemo s pistacijami.

Oceni
1234