Sestavine

  • 200 g jurčkov
  • 8 do 12 kozic
  • 3 stroki česna
  • 50 ml oljčnega olja
  • 60 ml suhega belega vina
  • kajenski poper
  • sol
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Uvod

”Ničesar pametnega,” je ugotovil, ko je naredil že pet krogov, naprej in nazaj, od 1 do ne vem koliko. ”Same reklame, sami stari filmi in samo dolgočasni politiki ...” je robantil, čeprav se mu je zdelo, da ga sploh ne posluša. ”Zakaj si jo pa sploh prižgal? Samo motiš me pri branju s tem nenehnim menjavanjem kanalov.”

Ugasnil je televizijo, prijel časopis, ga hitro odložil, nekaj časa nemirno sedel, nato pa vprašal: ”Greva ven?” Spet je imel nekaj časa občutek, da ga ne sliši, nato pa je vendarle odgovorila. ”Če pa berem ... Najdi si kakšno delo, če ti je dolgčas. Lahko bi, na primer, posesal. Kdaj si nazadnje?”

Torej je raje nekaj skuhal!...

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
  • Priporočeno vino: Maria Nevea 2006, Dobuje
 
Postopek
1

Pečico je segrel na 200 stopinj. Česen je olupil in narezal na tanke rezine. Jurčke je očistil in jih narezal 3 mm debele rezine. Dve ognjevarni posodi je namastil z oljem, vanju naložil narezane jurčke, potresel s česnom, rahlo solil in popral ter pokapljal z oljem. Posodi je postavil v pečico za 10 minut.

2

Medtem je olupil kozice, jim odstranil temno črevo in jih dobro osušil. Naložil jih je na pečene jurčke, prelil z vinom, pokapljal z malo olja, potresel s peteršiljem ter pekel še 5 do 7 minut. Zraven je ponudil hrustljavi beli kruh.

Oceni
1234 (3 votes, average: 2,33 out of 4)