Sestavine

  • 8 rezin francoza
  • 40 g črnih tartufov
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici juhe
  • limonov sok
  • 2 do 3 žlice naribanega parmezana

Uvod

Ves avto je dišal, vso pot nazaj, pa čeprav sta velik črni gomolj poletnega istrskega tartufa zagrebla v kilogram staranega Acquerello riža. Dve veliki posebnosti in še večji dragocenosti skupaj! Zato je, seveda, že imela izdelan podroben načrt. ”Jaz bom pripravila rižoto, ti pa nekaj za predjed. S tartufi, seveda! Končno se jih bom lahko res najedla.”

Ko imaš takšne sestavine, je vsako kompliciranje odveč. Pravzaprav je kar prepovedano. Zato je le opekel kruh. Vse drugo je naredil črni gomolj. Med jedjo in po njej.

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
  • Priporočeno vino: Serge Mathieu blanc de noirs
 
Postopek
1

Tartufe je nahobljal in kruhove rezine opražil v toasterju. V majhni ponvi je segrel maslo, dodal juho in brizg limonovega soka, vmešal parmezan in vse skupaj previdno segrel (ne sme zavreti). Vmešal je tartufe in po 20 sekundah odstavil ponev z ognja. Tartufovo omako je naložil na opečene kruhke in takoj ponudil.

Oceni
1234 (1 votes, average: 4,00 out of 4)