Sestavine

  • 20 ml pomarančnega soka
  • 0,1 g žafrana
  • 1 žlička gorčice
  • 2 rumenjaka
  • 70 ml repičnega olja
  • 110 ml oljčnega olja
  • sol
  • 90 g masla
  • 3 jajca
  • 50 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1 žlica drobno sesekljanih rožmarinovih iglic
  • 2 mladi čebulii

Uvod

Magdalenice so francoske madeleines, drobno, nežno, mehko pecivo v obliki rebrastih školjčnih lupin. Za peko torej potrebujemo posebne podolgovate školjčne modele. Jih imate? In zakaj jih potem uporabljate samo za sladke magdalenice?!

Presenetite svoje goste s toplim pozdravom. Magdalenice so hitro pečene in še tople so žlahtna spremljava hladni penini. Oziroma, ker so madeleines, naj bo šampanjec.

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 24 kom
  • Hranilna vrednost: 131 kcal/kos
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
  • Priporočeno vino: šampanjec Serge Mathieu Blanc de Noirs
 
Postopek
1

Za rouille omako žafran namočimo v pomarančnem soku. Iz rumenjakov, gorčice, repičnega olja in 50 ml oljčnega olja zmešamo čvrsto majonezo. Vanjo zamešamo pomarančni sok z žafranom, krepko solimo in postavimo do serviranja v hladilnik.

2

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač z vdolbinami za magdalenke namastimo. Mlado čebulo drobno narežemo. Maslo raztopimo in zmešamo s preostalim oljčnim oljem (60 ml).

3

Jajca, sladkor in 1/4 žličke soli stepamo z mešalnikom na najvišjih obratih 5 minut. Med mešanjem na srednji hitrosti nato počasi dolivamo stopljeno maslo z oljem. Mešalnik izklopimo in na jajčno kremo presejemo moko s pecilnim praškom. RAhlo premešamo in z lopatico vmešamo še mlado čebulo in rožmarin.

4

Napolnimo namaščene vdobline na pekaču (9 ali 12 vdolbin) in magdalenke pečemo na drugi rešetki od spodaj 7 minut oz. da lepo porjavijo. Pečene stresemo na rešetko, model rahlo ohladimo, napolnimo s testom in spečemo. Postopek pečenja ponavljamo, da porabimo vso testo. Še mlačne magdalenke serviramo z rouille omako.

Oceni
1234