Sestavine

  • 2 bivolji mocareli (125g)
  • 40 ml oljčnega olja
  • 3 žlice rožmarinovih listov
  • solni cvet
  • sveže mleti poper
  • 8 zrelih marelic
  • 1 bio limona
  • oljčno olje z limono
  • sveža bazilika

Uvod

”Saj si ne upam,” je začela, da je bil takoj v pozoru. Da si ne bi upala? Mar ni velikokrat ravno obratno? ”Odkar si zadnjič dva dni mariniral in tri dni pekel tisto meso, me je kar strah predlagati, da bi spet kaj pripravil. Če pa vedno izbereš tako zahteven in dolg recept, da si potem še naslednja dva tedna utrujen od dela ...” Katere začimbe je bilo več v teh njenih besedah? Pomilovanja ali posmeha? Raje je bil kar tiho in čakal na nadaljevanje. A ga ni bilo. Se je res predala? Ali pa ga res pozna?

Sicer je sumil slednje, a je vseeno moral dokazati, da zna ... Tudi preprosto in hitro, namreč!...

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Oljčno olje je segrel v majhni kozici, vanj stresel rožmarinove liste, jih na hitro ocvrl, precedil in olje ohladil. Mocarelo je narezal na ½ cm debele rezine, jo prelil z rožmarinovim oljem, potresel s solnim cvetom in poprom ter pustil stati 20 minut.

2

Limono je olupil v tankih (5 mm) trakovih, jih blanširal v vreli vodi in ohladil. Marelice je izkoščičil in narezal na tanke krhlje. V kozarce je izmenično nalagal marinirano mocarelo, krhlje marelice in blanširano limonovo lupinico, na koncu vse pokapljal z limonovim oljčnim oljem ter okrasil z listom bazilike.

Oceni
1234