Sestavine

  • 1 velika bela čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 lovorovi listi
  • 3 piščančja bedra (a ca. 250 g)
  • sol, poper
  • 3 žličke mlete rdeče paprike
  • 6 žlic BBQ omake
  • 6 žlic avokado omake z meto in pehtranom
  • zelje (cole slaw) z žara
  • 4 burger štručke

Uvod

Najlepše je peči na žaru, če ni potrebno ves čas stati ob njem. Ta ”izum” se imenuje indirektno pečenje. Potrebujete žar, na oglje ali plin ali elektriko, s pokrovom in dovolj prostora ali več gorilnimi polji, da je lahko vročina na eni strani, meso pa na drugi - ne neposredno nad odprtim ognjem oziroma žerjavico. Torej, piščanca na čebulni omaki potresite z rdečo papriko in zavijte v alu folijo. Nato pa stran od ognja pozabite nanj najprej za eno uro, in potem še za eno. Gotovo!...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 825 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 2 uri
  • Priporočeno vino: Modra frankinja 2009, Dolc
 
Postopek
1

Čebulo olupimo in narežemo na 1 cm debele kolobarje. Česen olupimo in potlačimo. V globoki pekač ali ognjevarni model za pečenje naložimo na dno čebulo, česen in lovor. Piščančja bedra začinimo na obeh straneh s soljo, poprom in rdečo papriko.

2

Bedra položimo na zelenjavo s kožo navzgor in tesno pokrijemo z alu folijo. Pečemo na žaru na indirektni srednji temperaturi 1 uro. Nato bedra premažemo z BBQ omako, ponovno pokrijemo in pečemo še 1 uro.

3

Pečena bedra pustimo rahlo ohladiti in nato meso natrgamo s pomočjo dveh vilic. Preostalo BBQ omako segrejemo in vanjo zamešamo nacefrano piščančje meso.

4

Štručke prerežemo na polovico, jih premažemo z avokado omako, nanjo naložimo zelje in na vrh nacefrano meso.Takoj serviramo.

Oceni