Sestavine

  • 2 jajci
  • 150 g pečenih piščančjih prsi
  • ½ jabolka (ca. 80 g)
  • 1 žlica limonovega soka
  • 5 redkvic
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 100 g delikatesne majoneze
  • 2 žlički karija v prahu
  • sveže mleti poper
  • sveža kreša
  • sol

Uvod

Takšne jedi so ponavadi v prazničnih bifejih ali na novoletnih veselicah. Kdo bo pripravil ruska jajca? Pri nas jim pa pravimo zgolj polnjena … Pa na vrhu nikar ne pozabite na žličko kaviarja. Tistega, ki s kaviarjem nima nič skupnega … Poznate to zgodbo?

Takšna ”polnjena” jajca, če jim dodate nekaj smisla in idej, pa so lahko hiter prigrizek tudi med delavnikom. Ali pa bo za otroški rojstni dan končno nekaj novega. Na ”kaviar” pa kar mirno pozabite. Drobnjak ga bo tako uspešno zamenjat, da si bo moral v trgovini poiskati novo žrtev.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 278 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Jajci položimo v mrzlo vodo, zavremo in kuhamo 10 minut. Nato jih prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in drobno narežemo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Jabolku odstranimo peščišče, ga narežemo na ½ cm majhne kocke in pokapljamo z limonovim sokom. Redkvice prav tako narežemo na majhne kocke.

2

Zmešamo majonezo in kari, nato še jajci, piščanca, jabolko, redkvice in drobnjak. Začinimo s soljo in poprom ter pustimo stati 20 minut. Rezine rženega kruha premažemo z namazom in potresemo s krešo.

Oceni
1234