Sestavine

  • 4 majhni camembert siri (a 100 g)
  • grobo mlete drobtine
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • 200 ml olja za cvrenje

Uvod

Je bil ”pohani sir” tudi hrana vaše mladosti? Dvakrat panirano, da ni steklo prehitro, in zraven obilje kalorično naphane tatarske omake, v kozarcu pa sladka traminčeva vrtnica. A takrat se nam še ni takoj poznalo …

Zato pa se ocvrtemu siru tudi zdaj ni potrebno odreči. Le poudarek naj bo na kakovosti sestavin in pestrosti okusov, v vinu pa brez sladkornih ostankov. Zato je camembert, zato je počasi ocvrt, v drobtinah, ki so sveže in domače, zato je zraven paradižnikova marmelada, ki je prav tako sveže pripravljena, in zato je dišeči traminec suh. S skledo zelene solate je za cel obrok....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 750 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
  • Priporočeno vino: Rebula selekcija, 2012, suho, Marjan Simčič
 
Postopek
1

Jajci razžvrkljamo. Sir povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in na koncu v drobtinah. Panirani sir nato še enkrat povaljamo v jajcih in v drobtinah, tako da je z vseh strani v celoti prekrit z drobtinami.

2

V manjšem loncu segrejemo olje do 170 stopinj (dovolj je vroče, če damo ročaj lesene kuhalnice v olje in nastanejo mehurčki). Vanj položimo panirane camemberte ter jih zlato rumeno ocvremo. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju in takoj ponudimo s paradižnikovo marmelado.

Oceni
1234