Uvod

Ona kuha, on pa (jo) ocenjuje. To pomeni, preden vstane od mize, je nikoli ne pozabi pohvaliti: ”Odlično je bilo!” In da to potrdi, še nekaj sledi. Če pa res dobro kuha.

Za dobro kuhanje je delitev vlog izredno pomembna. Je pri tem razlika med restavracijo in domom? V gostilni se natančno ve, kdo je kuhar in kdo gost. Kaj pa doma? Odgovor na to vprašanje večina zakoncev v domači kuhinji išče vse življenje … A zelo hitro bi ga našli, če bi se zgledovali prav po ”pravilih” v gostinstvu.

Za goste, namreč, velja, da v gostilno, praviloma, ne gremo sami! V gostilno se ne gremo le najest (kot v menzo), temveč ob hrani tudi uživat! Ker to ljudje najboljše počnemo v družbi, sta zanjo potrebna vsaj dva! Za kuharje pa velja, da v profesionalni kuhinji ni – praviloma – več kuharjev, marsikje celo za celo brigado, zaradi družbe, temveč zaradi kakovosti. Torej? Če hočemo tudi doma dobro jesti, tradicionalna delitev vlog med ženo-kuharico in možem-gostom ni možna!

 

Moški v kuhinji?
Ne vedno, toda vedno pogosteje

  • Kategorija: On zanjo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: Različno
 
Postopek
1

MAJHNE DOBROTE ZA VELIKE UŽITKE

2

KO UDARI LAKOTA

3

ZA SLADKE TRENUTKE

Oceni
1234 (4 votes, average: 3,75 out of 4)