Sestavine

  • 1,2 kg zrelega paradižnika
  • 1 velika bela čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • sveže mleti poper
  • 6 vejic bazilike
  • 1 žlička posušenega origana
  • 100 g drobnih testenin
  • 150 g mocarele

Uvod

Priložnost, da preverite. Kateri recept za paradižnikovo juho je boljši, vaš, ki je še od stare mame, ali ta, ki je mladosten, toliko paradižnikove svežine je v njem. testenine pa vsekakor skuhajte posebej in uporabite po možnosti takšne, ki so se vam zdrobile. Vse je za nekaj dobro, v tem primeru pa tudi okusno. Čim bolj bo juha vroča, tem bolj bo mocarela voljna. Kar dobro jo potopite!

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 375 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Čebulo in 2 stroka česna drobno sesekljamo.Paradižnik blanširamo v vreli vodi, stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Narežemo ga na manjše kose. V loncu segrejemo olje, dodamo čebulo in česen ter stekleno opražimo. Dodamo sladkor, narezani paradižnik, 3 vejice bazilike, origano in sol ter dolijemo 250 ml vode. Kuhamo odkrito na srednji vročini 20 do 25 minut.

2

Medtem zavremo slano vodo in skuhamo testenine na zob (al dente) ter jih odcedimo. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in rahlo popramo. Mocarelo narežemo na manjše kose. Baziliko osmukamo, lističe drobno narežemo in zamešamo skupaj s kuhanimi testeninami v juho. V krožnike naložimo juho in potresemo z narezano mocarelo.

Oceni
1234