Sestavine

  • 1,2 kg majhnega krompirja
  • sol
  • 3 stroki česna
  • 1 rdeči čili
  • 2 žlički mlete kurkume
  • 1 žlička curryja v prahu
  • 4 žlice arašidovega olja
  • poper
  • 250 ml grškega jogurta
  • 2 žlici sesekljane mete
  • 1 žlica limonovega soka
  • 200 g dimljenega lososa

Uvod

Glavna težava dobrih jedi je dolgčas! Kar nam je dobro, prevečkrat ponavljamo, to pa vodi v navado. Da je dobro, sploh več ne zaznavamo, zato tudi dobre jedi postanejo dolgočasne. In to bo slej kot prej doletelo tudi ”vaš” najljubši pečen krompir.

Zato poskusite nekaj novega, z drugačnimi okusi, na osnovi drugačnih navad, a še vedno s pečenim krompirjem v glavni vlogi. Indijci so mojstri začinjanja, prav začinjanje pa jedem ubija dolgočasnost. Curry, kurkuma, čili, česen, vse skupaj blaži jogurt, ki pa z meto prav tako ni nedolžen. Pa je na krožniku vseeno le pečen krompir....

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 486 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Kromppir kuhamo v slani vodi 20 minut oz. do mehkega. Malce ga ohladimo in olupimo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.

2

Čiliju odstranimo semenje in ga skupaj z olupljenim česnom drobno sesekljamo. Zmešamo olje, čili, česen, kurkumo in curry. Prelijemo preko krompirja, temeljito premešamo ter začinimo s soljo in poprom. Krompir stresemo na pekač in ga pečemo v sredini pečice 25 minut, vmes ga enkrat premešamo.

3

Gladko razmešamo jogurt in limonovo sok, dodamo meto in rahlo solimo. Na krožnike naložimo pečeni krompir, rezine dimljenega lososa in okrasimo z jogurtom. Preostali jogurt ponudimo posebej.

Oceni
1234