Sestavine

  • 8 zelenih ali rdečih podolgovatih paprik
  • različni majhni paradižniki (oranžni, rumeni, rdeči)
  • 100 ml oljčnega olja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 2 pesti bazilikinih listov
  • 150 g ovčje fete

Uvod

Vzemimo polnjenim paprikam meso in kaj ostane? Nadokus! Ker nam ne verjamete, morate poizkusiti. Je še kakšna bolj preprosta jed, ki da še večji rezultat? Naj bo poleti ali že jeseni, kosilo bo sicer kratko, toda pookus bo dolg. Še daljši od podolgovatih zelenih paprik, ki jih je potrebno le prerezati po dolgem in sploh ne napolniti, temveč le obložiti. Feta je ovčja, paradižniki so tako zreli, da kar pokajo od umamija, in paprike so tako mehke, a še zmeraj tako sočne. Kdo sploh še potrebuje meso?

  • Kategorija: Jesen, Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paprike po dolgem prerežemo na polovico, odstranimo semenje in jih naložimo s prerezano stranjo navzgor v namaščeni model za narastke.

2

Večje paradižničke prerežmo na polovico, manjše pustimo cele. Naložimo jih v prerezane paprike, solimo in popramo ter pokapljamo z oljčnim oljem. Tako pripravljene paprike postavimo v pečico za 45 minut.

3

Medtem zmiksamo 50 ml oljčnega olja in liste bazilike v gladki preliv. Ovčjo feto razdelimo na manjše kose. V pečene paprike naložimo feto, pokapljamo z bailikinim oljem in ponudimo s hrustljavo bageto.

Oceni
1234