Sestavine

  • 1 camembert sir (250 g)
  • 3 velike zrele fige
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 2 žlici olivnega ali repičnega olja
  • 5 žlic marsale ali rdečega porta
  • mleti piment
  • črni poper
  • 1 žlička akacijevega medu
  • 2 žlici pinjol
  • 4 vejice timijana

Uvod

Ko jih nabiraš z drevesa, so najboljše in največ jih je. Zakaj bi jih, potemtakem, le za zajtrk?! Če pa je zvečer že tako dolgo od kosila, da sicer ne bi smeli, a vseeno preveč črviči, da bi šli lačni spat. Kaj se da narediti tako hitro, da ni potrebno posebej v trgovino in nato še umazati preveč posode? Medtem ko se pečica ogreje in v njej camembert, ki je, seveda, vedno v hladilniku, stopi, so v ponvi s čebulo in portovcem popečene tudi sveže fige, zato je še ravno dovolj časa za odčep merlota. Pa bomo spet šli zadovoljni spat!

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 486 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
  • Priporočeno vino: Skywalker 2015, magnum, Vino Kupljen
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Camembert položimo na peki papir na pekač in ga segrevamo v ogreti pečici 8 do 10 minut.

2

Fige narežemo na četrtine. Olupljeno čebulo narežemo na zelo tanke kolobarje. V ponvi segrejemo ollje in čebulo stekleno opražimo na majhni temperaturi. Dodamo narezane fige in dve vejici timijana ter pražimo 1 minuto.

3

Dolijemo marsalo ali porto, segrejemo ter začinimo s poprom in pimentom po okusu. Na koncu vmešamo še med. Na servirni pladenj naložimo topli camembert in pečene fige, potresemo s pinjolami in okrasimo s preostalim timijanom.

Oceni
1234