Sestavine

  • 3 manjši gomolji koromača
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 2 vejici žajblja
  • 2 vejici timijana
  • 2 žlici pinjol
  • 2 žlici rozin
  • sol, poper

Uvod

Če je riba pečena, je ob njej v pekaču dovolj prostora še za zelenjavo, ki je za spremljavo. Kaj pa, če je riba pečena v soli? Ni prostora, ni omake, ni zelenjave. Toda brez skrbi, ni vam potrebno kupiti še ene pečice.

Ker v sol nima smisla skrivati majhne ribe, se bo večja pekla vsaj dvajset minut. V tem času pa se bo na štedilniku počasi v dovolj maščobe spražil koromač, ki mu morate na koncu ribi na ljubo dodati le še malo drugačnosti. Ker se peče le sol, riba pa se v njej kuha, je njeno meso na ta način najbolj nežno in sočno, zato potrebuje nekaj razburljivosti. Zagotavlja jo pikantna sladkost koromača, rozin, pinjol in žajblja....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Rozine namočimo v topli vodi. Pinjole rahlo opražimo v ponvi brez maščobe. Koromač po dolgem prerežemo na polovico, izrežemo trdi kocen in narežemo na debelejše krhlje.

2

V veliki ponvi segrejemo olje in maslo, dodamo narezani koromač in zelišča. Rahlo solimo in pražimo na majhni temperaturi 20 minut. Vmes koromač večkrat obrnemo. Pred serviranjem dodamo pinjole in odcejene rozine ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

Oceni
1234