Sestavine

  • 50 g rukole
  • 25 g bazilike
  • 40 g naribanega pekorino sira ali parmezana
  • solni cvet
  • 100 ml olivnega olja
  • 1 majhen strok česna
  • sol in črni poper

Uvod

Nekaj mora biti vedno v hladilniku! Jajca, kos parmezana, kraška panceta, ostanki od včeraj in vsaj en pesto. Slednji zato, ker so v kuhinjski omari vedno najboljše testenine, zato ne potrebujejo veliko za hitro in dobro kosilo. Le malo pesta, ki ga je potrebno le malo razredčiti z vodo, v kateri so se testenine al dente skuhale. Zato, da ne bo vedno enak, smo tokrat zanj uporabili rukolo in indijske oreščke.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

Indijske oreščke zlato rjavo opražimo v ponvi brez maščobe in jih drobno sesekljamo. Rukolo očistimo in grobo narežemo.

2

V blender stresemo narezano rukolo, baziliko, olupljeni in sesekljani strok česna, indijske oreščke in olivno olje. Vse skupaj dobro zmiksamo in vmešamo še sir. Pesto začinimo s soljo in poprom.

Oceni
1234