Sestavine

  • 200 g pečenega piščanca
  • 4 žlice domače majoneze
  • 2 žlici kumaričnega relisha
  • 1 majhen koromač
  • 4 listi zelene solate
  • limonov sok
  • sol, sveže mletčrni poper
  • 2 hamburger hlebčka

Uvod

To je nadaljevanje pečenega piščanca, ki je - tukaj. Ostanki, pravzaprav. Še ena potrditev, da je pečenka najboljša drugi (ali tretji) dan. Ker takrat je vse delo že opravljeno, zato je potrebno ”ostanke” le še zložiti, tako da je takšen topel sendvič, ki ni burger, ker meso ni mleto, in ni pulled, ker ni trgano, gotov v nekaj minutah. Če ste bili, seveda, pridni že pred meseci in ste takrat, ko je bilo na vrtu ali trgu največ kumar, paprike, čebule in izberite sami česa vse še, ter ste vložili sladko-kisli relish....

  • Kategorija: On zanjo, Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
 
Postopek
1

Koromač je tanko nahobljal, ga solil in popral ter pokapljal z limonovim sokom in pustil stati 5 minut. Pečenga piščanca je narezal na trakove in ga segrel v teflonski ponvi na majhni temperaturi.

2

Štručki je prerezal na polovico in vse polovice naložil na ogreti žar s prerezano stranjo navzdol, da so rahlo porjavele. Nato je spodnji polovici obložil s solato, majonezo, piščancem in koromačem. Na vrh je naložil še kumarični relich in pokril z drugo polovico kruha.

Oceni
1234