Sestavine

  • testo za pizzo
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 2 majhni šalotki
  • 2 žlici olivnega olja
  • 250 g svežih gob (jurčki, ostrigarji, šampinjoni)
  • 1 žlica narezane bazilike
  • 1 žlica svežih ali vloženih brusnic
  • 100 g pikantnega sira (bergkäse, starana gauda)
  • 150 g dimljenih račjih prsi
  • sol, sveže mleti poper

Uvod

Vsak naredi svojo pizzo, pa naj zmaga boljša. Njegova s treviškim radičem in kozicami ni bila nič posebnega, čeprav je radič, ki ga je s česnom narezal na kocke, popražil s česnom in z njim namesto paradižnika obložil pizzo, zanimiva popestritev. A izgubi barvo in ni atraktiven.

Ona pa je uporabila dimljena račja prsa, ki jih je še nadgradila s pikantnim alpskim sirom in brusnicami. V prepoznavni  pizzin nadokus se je pomešala sladkost, za dodatek pa še mesnost, čisto drugačna od paradižnik-sir-šunka kombinacije. Rezultat je bil široki nasmeh, ki je odločil zmagovalko.

 

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Paradižnike narežemo na četrtine. Šalotko olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Gobe očistimo in narežemo na tanke rezine. Na olivnem olju stekleno opražimo šalotko, dodamo narezane paradižnike in pražimo 2 minuti. Solimo in popramo ter vmešamo baziliko. Sir naribamo, račjim prsim odstranimo maščobo in jih narežemo na tanke rezine.

2

Pečico skupaj s pekačem za pizzo segrejemo na 240 stopinj. Testo raztegnemo, ga položimo na peki papir in ga najprej premažemo z dušenimi paradižniki, potresemo z narezanimi gobami, jo skupaj s peki papirjem prestavimo na ogreti pekač in pečemo v sredini pečice 7 minut.

3

Pizzo nato obložimo z račjimi prsmi, potresemo z brusnicami in sirom ter pečemo še 3 do 4 minute, da se sir stopi in robovi pizze zapečejo.

Oceni
1234