Sestavine

  • testo za pizzo
  • 1 srednje veliki koromač
  • 1 par pečenic (ali salsiccie)
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol
  • kajenski poper
  • 4 žlice paradižnikove omake
  • 75 g gouda sira

Uvod

Niti pizza ni dobra vsak dan … Pa tudi, če zunaj sneži in je pošteno mraz, ne more vedno pogreti le pečenica s kislim zeljem … Torej? Pečenico na pizzo!

Spet novi dokaz, da domišljija pri oblogah za pizze nima meja in ovir. Oziroma, da je pizza velikokrat le izgovor – ker nekaj pač mora biti spodaj, da drži jed, ki je zgoraj. In smo spet v Šoli okusov: klasična gostilniška pizza je dolgčas, saj je potreben le hrustljavi krušni ”krožnik”, da se na njem izkažemo z ustvarjalnim kombiniranjem sezonskih in kakovostnih sestavin.

Če boste izbrali italijansko pečenico, salsiccio, bo vse skupaj še boljše. Naša je bolj za zelje, njihova pa bolj za koromač. Le oboje prej malo popecite, saj bo tako koromač še bolj sladek, pečenica pa bo nekaj svoje maščobe pustila v ponvi.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 1.166 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
  • Priporočeno vino: Modri pinot 2012, Verus
 
Postopek
1

Pečico skupaj s pekačem za pizzo segrejemo na 250 stopinj. Testo raztegnemo in položimo na peki papir. Koromač razpolovimo, izrežemo trdi kocen in ga narežemo na tanke trakove. Zelenje shranimo. Klobasi odstranimo ovoj in jo narežemo na 1 cm debele rezine.

2

V ponvi segrejemo olivno olje in krepko opečemo klobaso na obeh straneh. Pečeno klobaso preložimo iz ponve na krožnik. V ponev na maščobo od pečenja klobase nato stresemo narezani koromač in ga pražimo na majhni vročini 5 minut. Začinimo s soljo in kajenskim poprom.

3

Testo premažemo s paradižnikovo omako, obložimo s koromačem in klobaso ter potresemo z naribanim sirom. Tako pripravljeno pizzo skupaj s peki papirjem prestavimo na ogreti pekač ter pečemo v sredini pečice toliko časa, da rob lepo porjavi. Pred serviranjem jo potresemo s koromačevim zelenjem.

Oceni
1234