Sestavine

  • testo za pizzo
  • 1 vejica rožmarina
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 200 g hokkaido buče (očiščene in olupljene)
  • 2 majhni rdeči čebuli
  • 200 g jučrkov
  • 150 g skute
  • 100 g creme fraiche
  • sol, poper
  • kajenski poper
  • 70 g olupljenih praženih in soljenih pistacij
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlička nastragane limonine lupine

Uvod

Obloga je sicer namenjena hrustljavki (flammkuchen), a mi imamo radi poudarjen, napihnjen, debeli rob, pravo krono, ki pa jo ima le pizza. Ker pa gostilniške pizze prevečkrat ne hrustajo, saj jim paradižnikova omaka preveč razmoči dno, pizzo jraje spečemo sami in doma – vse o domači picopeki je tukaj -, če se le da, pa izpustimo paradižnik in hrustamo belo pizzo. Poskusite še vi!

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 840 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Srednje
  • Čas priprave: 45 minut (+ čas za hlajenje)
  • Priporočeno vino: Tempranillo 2007, Artiga Monastrell
 
Postopek
1

Pripravimo domače testo za pizzo. Pečico skupaj s pekačem ali kamnom za pečenje pizze segrejemo na 240 stopinj.

2

Rožmarin osmukamo, lističe drobno narežemo in zmešamo v skodelici z 2 žlicama olja. Bučo in olupljeno čebulo tanko nahobljamo in zmešamo z rožmarinovim oljem.

3

Jurčke narežemo na debelejše rezine in jih opečemo v preostalem olju na močni temperaturi. Solimo in popramo.

4

Gladko razmešamo skuto in creme fraiche ter začinimo s soljo in kajenskim poprom. Pistacije grobo sesekljamo ter zmešamo s peteršiljem in limonino lupinico.

5

Pripravljeno testo premažemo s skutino kremo, potresemo s polovico buče in čebule ter obložimo s polovico pečenih jurčkov. Pečemo 7 do 10 minut oz. do željene zapečenosti, potresemo s polovico pistacijevega posipa ter takoj serviramo. Enako pripravimo še drugo pizzo.

Oceni
1234