Sestavine

  • testo za pizzo z drožmi
  • 150 g rdeče pese
  • 1 zrela hruška
  • 2 žlici limonovega soka
  • sveže mleti poper
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 4 žlic creme fraiche
  • sol
  • sveži drobnjak
  • 200 g pršuta mangalice (Cigoj)

Uvod

Ne, to ni malica, pa čeprav je videti tako! Seveda pa ni prepovedano, da si jo pripravite tudi za malico. Le pravočasno začnite, saj morate droži nahraniti prejšnji večer, nabavite pravi pršut, saj ta je od mangalice, rdečo peso in hruško pa narežite na milimeter natančno, saj se mora videti skozi.

Za to gre v Šoli okusov: za vsako jed, malico, sendvič, prigrizek, mimojede …, se tako potrudimo, da je lahko tudi za gostijo!

Majhne pizze še vroče razrežemo pred gosti, za pršut jim ne privoščimo pribora, naj ga trgajo z rokami, hruško začinimo z oljem, peso pa pustimo kar surovo. Četudi bo le malica, bodo veseli!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 690 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Srednje
  • Čas priprave: 1 ura (+ čas za vzhajanje testa)
 
Postopek
1
2

Rdečo peso olupimo in jo z mandolino nalistamo na zelo tanke rezine. Zmešamo marinado iz dveh žlic olja, kisa, soli in popra, prelijemo po narezani rdeči pesi in dobro premešamo. Pustimo stati do serviranja.

3

Creme fraiche solimo in popramo ter gladko zmešamo. Hruško razrežemo na štiri dele, izrežemo peške in jo z mandolino naoblamo na tanke rezine. Narezano hruško pokapljamo z limono in preostalim oljem ter solimo in popramo.

4

Pečico segrejemo na 240 stopinj. Iz testa oblikujemo štiri majhne pizze, rob premažemo z olivnim oljem, sredino pa s creme fraiche. Pečemo jih na vročem kamnu 10 minut oz. da rob lepo porjavi.

5

Na krožnike naložimo rezine pršuta, marinirano rdečo peso in hruško ter rezino pizzete. Rdečo peso potresemo s sesekljanim drobnjakom.

Oceni
1234