Sestavine

  • 150 g zelenih špargljev
  • 70 g pancete
  • 125 g creme fraiche (ali kisle smetane)
  • 25 ml mleka
  • 25 ml olja
  • 1 jajce
  • 150 g moke
  • 50 g sira (gouda, ementaler)
  • ½ zavitka pecilnega praška

Uvod

Kolikokrat bi po jedi še kaj sladkega, a kaj ko ni bilo časa. Oziroma je zato le sladoled ali rebro čokolade. Pa še to: koliko jih raje peče peciva, kolače, torte in sladke pregrehe, kot pa lupi krompir, seklja čebulo, peče meso in kuha, kuha, kuha vedno eno in isto, za začetek juho, za nadaljevanje zrezek, za posladek pa ni bilo časa.

Pa obrnite, specite mafine za - glavno jed! Če bi pa nato radi še kaj sladkega, lahko istočasno pripravite še mafine s čokolado!...

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 24 kosov (mini)
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Šparglje kuhamo v vroči slani vodi 1 minuto, jih stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in dobro osušimo. Nato jih narežemo na 1 cm velike kose. Slanino narežemo na majhne kocke in jo v majhni ponvi pražimo na srednji vročini, da postane hrustljava.

2

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za mini muffine (24 kom) namastimo. Creme fraiche, mleko, olje in jajce gladko razžvrkljamo in vmešamo hrustljavo slanino ter šparglje. Zmešamo moko, pecilni prašek in naribani sir ter vse skupaj previdno zamešamo v testo. Z maso napolnimo namaščeni pekač in pečemo muffine v sredini pečice približno 20 minut oz. do zlato rjave barve. Pustimo jih ohladiti na rešetki.

Oceni
1234 (1 votes, average: 4,00 out of 4)