Sestavine

  • 2 postrvi
  • sol
  • sladkor
  • koruzna moka
  • olje za pečenje

Uvod

Kaj je najboljši del postrvi? Meso ali koža? Pri klasičnih postopkih priprave se moramo odločiti za eno ali drugo, saj oboje ni nikoli enako dobro. Zato je rešitev vroča vodna kopel - najprej sous vide, nato pa v vroče olje, a ne na glavo, temveč le do polovice in z obratom! Na ta način bo meso nežno, mehko, sočno, kot ni bilo še nikoli, koža pa vseeno hrustljava, kot je lahko le takrat, ko je meso že povsem izsušeno....

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 10 minut
  • Priporočeno vino: Malvazija 2011, Iaquin
 
Postopek
1

Očiščeni postrvi je šestkrat zarezal na obeh straneh, natrl z mešanico soli in sladkorja ter postavil v hladilnik za 20 minut. V posodi za sous vide postopek je segrel vodo na 50 stopinj.

2

Nato ju je temeljito oplaknil pod mrzlo vodo, ju položil z nožem (za obtežitev) v zip vrečko, ki jo je potopil v vodo do zadrge, da je iz nje iztisnil zrak. Ribi je pustil v vodni kopeli na 50 stopinj 35 minut.

3

Postrvi je temeljito osušil s kuhinjskim papirjem in povaljal v koruzni moki. Olje je segrel na 200 stopinj in ju hrustljavo ocvrl. Zraven je ponudil rižoto z mavrahi.

Oceni
1234