Sestavine

  • 2 rdeči čebuli
  • 5 strokov česna
  • 20 g ingverja
  • 2 konzervi rdečega fižola (Kidney fižol, 400 g)
  • šopek koriandra
  • 2 rdeča čilija
  • 2 podolgovati rdeči papriki
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica dimljene paprike v prahu
  • 500 ml pasiranega paradižnika
  • sol
  • sveže mleti črni poper

Uvod

Odkar je roštilj zašel pod ameriški BBQ vpliv, se je podobno zgodilo tudi prebrancu, ki je tako postal rdeč in pekoč. Ostala mu je pravzaprav le čebula, zato pa je dobil še paradižnik, ingver in koriander. Zato naj velja, prebranac, ko je žar balkansko navdahnjen, meso na njem pa mleto, rdeči fižol pa, ko so steaki ali pa veliki kosi, tudi svinjskega, mesa.

Ta recept je del julijske gostije na žaru - tukaj....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 6 oseb
  • Hranilna vrednost: 250 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Olupljeno čebulo, česen in ingver drobno sesekljamo. Fižol stresemo na cedilo in ga temeljito oplaknemo pod mrzlo vodo. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno narežemo. Papriko razpolovimo, izrežemo semenje in jo narežemo na majhne kocke.

2

V veliki kozici segrejemo olje in v njem pražimo čebulo, česen in ingver na srednji temperaturi 3 minute. Potresemo s papriko v prahu, pražimo 30 sekund, dolijemo pasiran paradižnik in zavremo.

3

Dodamo še narezane čilije, papriko in fižol ter kuhamo na majhni temperaturi 15 minut. Kuhani fižol začinimo s soljo in poprom ter vmešamo sesekljani koriander.

Oceni
1234