Sestavine

  • 5 debelejših belih belušev
  • 200 g posebne salame
  • 1 majhna koleraba
  • 2 žlici narezanega drobnjaka
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica grobozrnate gorčice
  • 2 žlici repičnega olja
  • 30 ml zelenjavne juhe
  • sol
  • sveže mleti poper

Uvod

Skušnjava, ji je priznal, je bila velika. Potreboval je le žemljo in le prerezati bi jo moral. Saj je posebna tako močno dišala, da se ji ni hotel predolgo upirati. Toda, ali mu bo potem priznala, da je on ”skuhal” večerjo?

Uprl se je, torej, skušnjavi in ugotovil, da je posebna zato, ker je klobasa v solati. Še posebej, ko ji v njej ni dolgčas. Zato so tukaj zraven beluši, ki so zadnji ostali v hladilniku, in koleraba, ki je prva zrasla na vrtu. Ko jih je združil z gorčico, ki je bila v zrnih, in z repičnim oljem, ki je bilo od dolenjskega Berceta, mu žemlje ni bilo potrebno niti prerezati....

  • Kategorija: On zanjo, Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 485 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Beluše je olupil, poševno narezal na manjše kose in blanširal v slani vodi 2 minuti. Nato jih je stresel na cedilo, prelil z mrzlo vodo in dobro odcedil.

2

Posebno salamo je olupil, narezal na tanke rezine in nato vsako rezino še razpolovil. Kolerabo je olupil, prerezal na polovico in jo povprek narezal na tanke rezine.

3

Kis, olje, gorčico in juho je zmešal v marinado ter začinil s soljo in poprom. V skledi je zmešal beluše, klobaso in kolerabo, prelil z marinado, potresel z drobnjakom in vse skupaj previdno premešal. Serviral jo je s hrustljavo bageto.

Oceni
1234