Sestavine

  • 300 g koruze iz konzerve
  • 2 šalotki
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 jajci
  • sol
  • čili v prahu
  • 6 žlic koruzne moke
  • 150 ml mleka
  • 75 g naribanega cheddar sira
  • ghee maslo

Uvod

Zakaj je T-bone vedno za dva? Zato, ker je zanjo pljučni (file) del, zanj pa hrbtni! Za oba pa koruzni ocvrtki, ker je v njih tudi sir, BBQ omaka, ker jo vsak pripravlja drugače in je zato prepričan, da je njegova najboljša, paradižnikova salsa, ker vanjo lahko stisnete limono z domačega drevesa in nasekljate koriander iz domačega lončka.

Pa da ne pozabim do prihodnjič: meso sem pred pečenjem premazal s pasto iz olivnega olja, soli, popra, dimljene paprike in stisnjenega česna, pekel pa sem ga na zelo vročem žaru na vsaki strani 4 minute. A najtežje je bilo čisto na koncu – počakati pet minut, da je odležalo.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
  • Priporočeno vino: Merlot 2009, Movia
 
Postopek
1

Koruzo stresemo na cedilo in osušimo. Šalotki olupimo, drobno sesekljamo in stekleno opražimo v majhni ponvi na maslu. Jajci ločimo in rumenjaka penasto stepemo.

2

Vanju zamešamo čebulo, peteršilj in koruzo. Krepko začinimo s soljo in čilijem v prahu. Vmešamo še koruzno moko, mleko in sir. Beljaka stepemo v trdi sneg in ga previdno zamešamo v koruzno testo.

3

V ponvi segrejemo ghee maslo in vanj polagamo z žlico testo v obliki majhnih ponvičnikov. Zlato rjavo jih opečemo na obeh straneh in odcedimo na kuhinjskem papirju. Korzuni ocvrtki so odlična priloga k mesnim jedem na žaru. Zraven ponudimo še paradižnikovo salso in BBQ omako.

Oceni
1234