Sestavine

  • 160 g tune v konzervi (v olivnem olju)
  • 5 žlic majoneze
  • 1 žlica limonovega soka
  • 1 žlička dijon gorčice
  • 70 g stebelne zelene
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica kaper
  • sol, sveže mleti poper
  • kajenski poper
  • 8 velikih rezin rženega kruha
  • tanke rezine grojer sira

Uvod

Dobra stran temnih kruhov je v tem, da ponje ni potrebno vsak dan. Bolj je star, boljši je, če le imaš zobe … Vseeno pa je tudi črni kruh enkrat potreben pomoči. Takrat nastopi opekač!

Čeprav je večerjo kdaj boljše izpustiti, jo je kdaj tako prijetno uvrstiti na nočni program. Če se ta le ne odvija pred televizorjem, temveč za mizo. Ne nazadnje, takšen toast se zato močno drobi, ker je to njegova odlika.

Šola okusov: kombinacija konzerve in svežine. Ni nujno, da je zraven rdeče vino; zaradi zimskih večerov je lahko tudi zeleni aromatiziran čaj.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Tunino odcedimo in natrgamo na manjše koščke. Odcejene kapre grobo sesekljamo. Stebelno zeleno očistimo in narežemo na zelo drobne kocke. V posodi zmešamo majonezo, 1 žlico olivnega olja (tunina), limonov sok, gorčico, peteršilj in narezano stebelno zeleno. Na koncu vmešamo še tunino ter začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom.

2

Štiri rezine kruha premažemo s tunino kremo, nanjo naložimo rezine sira in pokrijemo s preostalim kruhom. Sendviče položimo na ploščo ogretega toasterja, jih pokrijemo s pokrovom in pečemo do zlato rjave barve oz. da se sir stopi. Vsakega povprek prerežemo na polovico in takoj ponudimo.

Oceni
1234 (1 votes, average: 4,00 out of 4)