Sestavine

  • 200 g svežih jurčkov
  • 3 mlade čebule
  • ciabatta kruh
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • 100 g kozjega sira
  • 5 rumenih češnjevih paradižnikov
  • 8 rdečih češnjevih paradižnikov
  • sveži pehtran
  • sol, sveže mleti poper

Uvod

Redko zrasejo, težko jih najdemo, drago jih plačujemo. In potem bi jih naj zakrili z jajci, juho, smetano, panado, kisom? Ko so jurčki tako zgodnje jesensko zreli, da jim klobuki svetlo rjavo bleščijo, beti pa kažejo snežno bel in zdrav vzdolžni prerez, je najboljše čim manj komplicirati okrog štedilnika. Dovolj je kos kruha, barvitost spremljave in slaba minuta gratiniranja. Za topel sendvič s čvrstimi jurčki, ki ne dišijo le po gozdu, temveč tudi po vrtnem pehtranu. Pa nikar ne pozabite na kozarec svežega roseja!...

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Jurčke očistimo in narežemo na ne pretanke rezine. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in maslo, dodamo narezane jurčke in jih pražimo nekaj minut, da rahlo porjavijo. Vmešamo drobno narezani pehtran, solimo in popramo ter preložimo na krožnik.

2

V isti ponvi segrejemo preostalo olje in na njem na hitro popražimo mlado čebulo in paradižnike. Kozji sir naribamo. Ciabatto narežemo na rezine, jo naložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo v sredini pečice, da kruh rahlo porjavi.

3

Rezine kruha obrnemo in jih rahlo popečemo še po drugi strani. Nato jih obložimo s pečenimi jurčki, mlado čebulo in paradižniki, potresemo z naribanim sirom in postavimo v pečico za toliko časa, da se sir stopi. Ponudimo še vroče.

Oceni
1234