Sestavine

  • 250 g kremastega jogurta
  • 100 ml mleka
  • 75 ml sladke smetane
  • 100 g muscovado sladkorja
  • 25 g beljaka
  • 105 g rumenjakov (ca. 6 jajc)
  • muscovado sladkor za karameliziranje
  • rabarbara v kompotu
  • sveže jagode

Uvod

Še tisti, ki pravijo, da ne jedo sladic, niso po dobri glavni jedi proti ”nečemu lahkemu”. In še tisti, ki ne morejo končati, ne da bi dobili za posladek nekaj čokoladnega, se predajo, ko slišijo ”creme brulee”. Kako pa zadovoljiti oboje? Zažgali smo kremo, ki pa smo jo naredili iz jogurta!

Zato se spodobi, da za takšno sladico, ki ji bodo ploskali eni in drugi, kupite nove desertne skodelice, saj stare ali niso za v pečico, ali pa ne za vodno kopel. Točno, tudi skodelice so za oboje!

Ko smo že tako praktični, smo si nekaj jagod pustili od zajtrka, rabarbarin kompot pa od tukaj.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura (+ 3 ure za hlajenje)
 
Postopek
1

V sredino pečice postavimo globoki pekač, vanj nalijemo vodo 1 cm visoko in pečico segrejemo na 100 stopinj.

2

V blenderju zmiksamo v homogeno kremo jogurt, mleko, sladko smetano, muscovado sladkor, beljake in rumenjake. Maso precedimo.

3

Jogurtovo maso porazdelimo v servirne posodice, jih postavimo v pekač in pečemo 45 do 55 minut. Posodice vzamemo iz pečice, kremo ohladimo in jih postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure.

4

Pred serviranjem kremo enakomerno potresemo s sladkorjem in jo s pomočjo gorilnika karameliziramo. Okrasimo z jagodami in rabarbaro iz kompota ter takoj serviramo.

Oceni
1234